Heldhaftige Vrouwen
Leave a comment

De Koerdische lente: geen bondgenoot van Assad of de rebellen

moedig-jonge-koerdische-vrouwen2“We Kurds are neutral,” Aras [Aras Xani, a teacher at a local school who carries a pistol for protection] continues. “We aren’t with the regime, and we aren’t with the rebels. The regime and the opposition are fighting a sectarian war, which can last decades. We don’t want to have anything to do with it. We speak of the Kurdish Spring, not the Arabic Spring.”

Foto: freesuriyah

Terwijl de VS de wereld klaarmaakt om Syrië aan te vallen geven de Koeridsche vrouwen in Syrië aan dat de VS eigenlijk met z’n eigen zaken moet bemoeien. Lees het gehele stuk: The Civil War Within Syria’s Civil War.

[Foreign Policy]

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *