Veelgestelde vragen

ROET IN HET ETEN is een eigenzinnig, kritisch en vooral idealistisch platform. Wij richten onze blik op actualiteiten, thema’s en onderwerpen die betrekking hebben op diversiteit in Nederland.

In september 2012 zijn wij op Mart Radio begonnen met een gelijknamig radioprogramma. In 2014 zijn Mart Radio en Stanvaste Radio in Rotterdam een samenwerking aangegaan om het programma simultaan in beide steden uit te zenden. Naast het radioprogramma publiceren wij stukken op deze site.

 

VEELGESTELDE VRAGEN

Waarom zijn sommige artikelen niet Nederlandstalig?
Omdat sommige van onze schrijvers zich in een andere taal beter kunnen uitdrukken.

Kan ik meedoen?
Ja. Stuur ons een blog, column, muziek verzoek of wat anders hier of via onze Facebook of Twitter accounts.

Waarom verschijnt mijn comment niet?
Omdat het racistisch was of op een of andere manier aanstootgevend. Dit platform is een veilige plek waar treiteraars hun tekortkomingen niet op anderen mogen botvieren.

Waar ken ik Quinsy van?
Quinsy is de kunstenaar achter het project Zwarte Piet Is Racisme. . Hij is ook de ontvanger van MC Theater’s Hollandse Nieuwe Theatermakersprijs 2011, de Issue Award 2014, de Community Pearl 2014 en de Kerwin Award 2014. Hij is ook geinterviewd door o.a. CNN, de BBC, ZDF, ARTE, TRT, Nieuwsuur en te gast geweest bij Pauw & Witteman en Knevel & Van den Brink. Hij treedt ook op als performance dichter en heeft o.a. in Barcelona, Manchester, Berlijn en Aarhus opgetreden. Hij is te boeken als spreker, panellid en presentator via Speakers Academy.

Kan ik jullie financieel steunen?
Dat kan door een bevorderaar te worden of onze webshop te bezoeken.