Creatief Inzicht, Heldhaftige Vrouwen, Koloniale Kerfstok

‘Caraïbische Dromen’ met Tessa Leuwsha

Op vrijdag 20 mei vindt in het Hugo Olijfveld Huis een openbare college plaats met de, hiervoor speciaal uit Suriname overgevlogen, schrijver Tessa Leuwsha over haar laatste verschenen boek Fansi’s stilteHet is de derde college in de reeks Caraïbische Dromen van de Universiteit van Amsterdam gegeven door professor Michiel van Kempen in samenwerking met de Universiteit Leiden en professor Yra van Dijk

De Vereniging Ons Suriname dat het mede organiseert schrijft het volgende over de college:

Schrijfster Tessa Leuwsha (Amsterdam, 1967; Surinaamse vader, Nederlandse moeder) woont en werkt sinds 1996 in Suriname. Na het gymnasium volgde zij een opleiding toeristisch management en studeerde Engels in Amsterdam. Haar romandebuut, de Parbo-blues (uitgeverij Augustus), werd lovend ontvangen. De Parbo-blues werd genomineerd voor de Vrouw&Kultuur Debuutprijs 2006 en de DebutantenPrijs 2006. In 2009 verscheen de roman Solo, een liefde, over het streven van twee jonge Surinamers om hun doelen te verwezenlijken, tegen hun moedeloze familieachtergrond in het district Coronie. Leuwsha schreef ook columns en artikelen voor o.a. Opzij, Esta, de Volkskrant online, HP/De Tijd en de Ware Tijd Literair. In 2015 verscheen Fansi’s stilte, een Surinaamse grootmoeder en de slavernij. Zij bezint zich in dit boek op haar familieachtergrond, de betekenis van de geschiedenis van de slavernij daarbinnen en de verhouding Suriname-Nederland.

 

Toegang: gratis
Adres: Zeeburgerdijk 19-21, 1093 SK Amsterdam
Routebeschrijving: Tram 14, 10, bus 22 vanaf Adam C.S.
Meer informatie: info@veronsur.org

Comments

comments