Stemverheffing

Voorzitter van NiNsee wordt nieuwe burgemeester Almere

Franc Weerwind, de voorzitter van het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee), wordt de nieuwe burgemeester voor Almere. De gemeenteraad stemde unaniem in met de aanwijzing van de D66 politicus. Zijn huidige termijn als burgemeester van Velsen zit hij nog tot september uit en daarna is hij de burgervader in Almere. 

Laten we hopen dat onder Weerwind de stad haar imago als PVV bolwerk kan afschudden. Het is tijd dat door de stad waarvoor Nederland dat de natuur trotseerde, een frisse wind begint te waaien. Wie weet kan deze aanstelling het politiek engagement in de stad opkrikken. Na de aanstelling van burgemeester Achmed Aboutaleb in Rotterdam verscheen NIDA. Het zou kunnen dat over 3 jaar in Almere een soortgelijke stille politieke revolutie plaatsvindt.

Foto: Gemeente Velsen

Comments

comments