Stemverheffing

Laten we politici mailen over Mitch Henriquez

Sinds de dood van de Arubaan Mitch Henriquez is vooral de stilte van politici opmerkelijk. Een twitter bericht hier en daar, maar kamervragen blijven uit. Zo ook het contact van de media met politici over deze zaak. 

Misschien hebben ze er niet over gehoord. Dat kan gebeuren. Op vrijdag 3 juli begint het zomerreces en de komende dagen is er goed weer. Ze zitten waarschijnlijk nu al op hun kantoren te dagdromen over wat ze in hun vakantie gaan doen. Of op een terras ergens hun jaarlijkse zomerbarbecue aan het plannen.

Dat bijvoorbeeld Jeroen van Wijngaarde (VVD) nog geen kamervragen over de dood van Mitch Henriquez heeft gesteld komt natuurlijk omdat hij het nog niet als een probleem ziet. Zijn motto is namelijk dat hij pas problemen aanpakt als hij ze ook daadwerkelijk ziet. Dat geldt waarschijnlijk voor veel van de andere politici die in de kamercommissies voor Binnenlandse Zaken, Koninkrijksrelaties en Veiligheid en Justitie zitten.

En dit terwijl politiegeweld tegen burgers wel een hot topic blijkt te zijn. Kamerleden van verschillende politieke achtergrond hebben de afgelopen tijd vragen aan ministers daarover gesteld. Het ging weliswaar over politiegeweld in het buitenland, maar het kan geen kwaad om hen aan te sporen om ook over buitensporig geweld en aggresief optreden van Nederlandse politie vragen te stellen. We hebben namelijk gezien dat zeker als het om racisme en etnische profileren gaat onze politici hulp nodig hebben om het als een probleem te zien.

Vandaar dus dit contactformulier. Hiermee kan je alle politici in de kamercommissies voor binnenlandse zaken, koninkrijksrelaties en veilighed een mail sturen over politiegeweld, etnisch profileren en de dood van Mitch Henriquez. Nu kunnen ze voordat ze op vakantie dit nog op de agenda zetten.

Update 8 april 2017: Het contactformulier is inmiddels verwijderd. Op dit moment zijn de verantwoordelijken voor de dood van Mitch Henriquez helaas nog steeds niet berecht. 

Comments

comments