Beelden Balans

Cindy Kerseborn brengt ode aan Astrid Roemer met tentoonstelling

Vanavond opent regisseur Cindy Kerseborn een nieuwe tentoonstelling in het kader van haar jaar lang project over Astrid Roemer. Eerder heeft Kerseborn de schilder Edgar Cairo en de schrijver Frank Martinus Arion onder de loep genomen. Afgelopen mei trapte Kerseborn succesvol een reeks speciale activiteiten af die op Roemers werk reflecteren.

Voor de tentoonstelling ‘Roemers Drieling’ heeft Kerseborn een ongelofelijk hoeveelheid talent bij elkaar gebracht. Werk van Marlene Dumas, Esiri Erheriene-Essi, Farhad Foroutanian, Fabrice Hünd, Iris Kensmil, Christian Nyampeta, Urok Shirhan, Wendela de Vries en Marga Weimans staat naast nieuwe gedichten van Roemer. En voor de opening zal Gerda Havertong onder begeleiding van percussionist Hellen J. Gill poezie voordragen uit Roemers bundel Noordzee Blues. 

Voor de tentoonstelling hebben de kunstenaars zich laten inspireren door Roemers trilogie, Gewaagd Leven, Lijken op Liefde en Was Getekend, waarin zij het geweld van de Decembermoorden probeerde te verwerken. Met deze tentoonstelling ontsluit Kerseborn met de kunstenaars en het publiek de gedachtes, emoties, kennis en toekomstbeelden die in het werk van Roemer gevonden kunnen worden.

Op 7 december presenteert Kerseborn een documentaire over Roemer genaamd Astrid H. Roemer: De Wereld heeft gezicht verloren. Hiermee sluit ze ook trilogie aan documentaires over spraakmakende en belangrijke denkers. Kunstenaars die hun sporen op de nationale kunstproductie en gesprekken over Caraïbisch Nederlandse makers voorgoed hebben achtergelaten.

De tentoonstelling vanavond opent om 17 uur aan de Oranje-Vrijstaatkade 71 in Amserdam Oost aangrenzend aan het stadsdeelkantoor.

Comments

comments