Sociaal Schadelijk Nieuws

Nourdeen Wildeman confronteert CDA en VVD met hypocriete houding over moslims

Vandaag had het VARA programma de Nieuws BV een rubriek over de zwarte lijst voor sprekers op door islamitische organisaties georganiseerde evenementen. Felix Meurders had naast Nourdeen Wildeman en CDA-Kamerlid Peter Oskam ook VVD-raadslid Ulysse Ellian in Almere te gast om erover te praten. 

Opmerkelijk aan het gesprek was dat toen Wildeman Oskam hatelijke uitspraken voorgelegd kreeg over het homohuwelijk hij de persoon die het uitsprak wou weren. Hij ging er echter vanuit dat de uitspraken van een imam afkomstig waren. Toen bleek dat de paus ze had uitgesproken viel hij stil en ging in de aanval. Wildeman was niet de interviewer dat was Felix Meurders en alleen hij mocht hem vragen stellen.

Daarna werd dit stilletjes overgedaan toen Wildeman Ellian confronteerde met uitspraken van zijn vader. Ellian meende dat we mensen moesten weren die uitspraken deden die waren gebaseerd op het islamitisch recht. Hij probeerde Wildeman te schetsen als iemand die voor homofobie was en die counterde door te wijzen op het feit dat Ellians eigen vader uitspraken deed gebaseerd op het islamitisch recht. Je hoort Ellian figuurlijk bijna van zijn stoel vallen wanneer aan hem wordt voorgelegd dat hij met dubbele maten meet als het om zijn eigen vader gaat.

Het is een genot om naar te luisteren omdat Wildeman het voorstel om controversiele imams te een inreisverbod op te leggen typeert als symboolpolitiek voor de achterban. Hij wijst ook op hoe met het internet het eigenlijk helemaal niet nodig is om de sprekers in kwesties überhaupt naar Nederland te halen. Een inreisverbod maakt zulke sprekers op deze manier alleen nog meer aantrekkelijker voor jongeren die zich tegen de Nederlandse samenleving willen afkeren. Hij fileerde ook de suggestie dat radicalisering zich binnen moskee’s plaatsvindt. Onderzoeken wijzen namelijk juist op het feit dat radicaliserende mensen zich afzonderen en uit hun moskee en geloofsgemeenschappen treden.

Luister het geheel hier teug: Zwarte lijst voor ‘haat-imams’

Foto: Elizabeth Lies via Unsplash

Comments

comments