Politically Incorrect

Waarom de PVV straks de grootste kan worden in Rotterdam

Bij de Provinciale Statenverkiezing werd PVV de grootste in 23 gemeentes, onder andere Rotterdam. Dat is nog nooit eerder gebeurd. Naar aanleiding daarvan heeft hij aangekondigd om zijn gentleman’s agreement met Leefbaar Rotterdam, om niet met de gemeenteraadsverkiezing mee te doen, op te blazen. Op Vers Beton schreef Peter van Heemst hoe dat zo is gekomen.

Om de ergernis van Wilders en de hardcore PVV-kiezer in Rotterdam te begrijpen, zet ik een aantal markante zaken op een rij die het afgelopen jaar tussen D66 en Leefbaar speelden. Zaken die duidelijk maken dat Leefbaar Rotterdam stevig bij D66 in de tang zit. Maar ook – dat zeg ik er direct bij- dat Leefbaar Rotterdam zich stevig in de tang heeft laten nemen. De lust om na acht jaar oppositie weer te besturen was zo groot dat veel idealen en ideeën in de uitverkoop zijn gedaan. [Versbeton]

Het enige minpunt van de analyse van Heemst is dat het de door D66 afgedwongen compromissen afdoet als een politieke knieval van Leefbaar Rotterdam. Heemst had eigenlijk ook kunnen stellen dat ze waarschijnlijk zelf doorhadden dat hun beoogde assimilatiebeleid de situatie in de stad zou verergeren.

 

Photo: Barrell’s of Fun via Photopin (license)

Comments

comments