State of Debate

Vandaag zwarte piet gesprekken in Amsterdam en Rotterdam

In Amsterdam vindt er het Moving Traditions gesprek plaatst in Amsterdam. Georganiseerd door de studentenverenigingen Amsterdam United en New Urban Collective en de Graduate School for Social Sciences van de Universiteit van Amsterdam. Ook het Meertens Instituut is er bij betrokken. Mireille Fanon-Mendes, het hoofd van United Nations Working Group of Experts on People of African Descent, die recentelijk nog onderzoek hebben verricht naar racisme in Nederland, is vanuit Frankrijk naar Amsterdam gehaald voor het debat.

En in Rotterdam vindt Het Grote Zwarte Pieten Debat plaatst. Dat is georganiseerd door de redactie van AD Rotterdams Dagblad, LOKAAL en Nationale Nederlanden. Het is wel interessant om te zien dat in Rotterdam er juist commerciële partijen achter het debat zitten en in Amsterdam dat niet het geval is. Opmerkelijk is dat bij dit debat Leefbaar Rotterdam, dat wel geniepig in het holst van de nacht zwarte pieten aan palen ophangt, niet aanwezig zullen zijn. Na hun politiek geweld richting migranten en hun nakomelingen vinden zij dat ze niet genoeg bescherming zullen genieten het gebouw van Nationale Nederlanden. Volgens mij is dat een excuus om niet echt het gesprek aan te gaan.

Foto: Circles van Mark Sebastian via IM Free with cc.

Comments

comments