Etterende Xenofobie, Stemverheffing, Witte Waanzin

Ik doe aangifte tegen CDA Tweede Kamerlid Michel Rog en anderen

Gisteravond vergat CDA Kamerlid Michel Rog dat men openlijke racisme niet meer pikt. Niet eens een dag nadat PvdA kamerlid Ahmed Marcouch kamervragen stelde over de racistische uitingen richting het Nederlands elftal, presteerde Rog het als Tweede Kamerlid om een racistische tweet de wereld in te sturen. In zijn tweet noemde hij mij ‘graaipiet’. Rog was vandaag niet bereikbaar, zijn tweet staat nog op twitter en zijn fractie en partij hebben zich niet gedistantieerd van zijn tweet en gedrag. Daarom ben ik nu genoodzaakt om over te gaan tot aangifte.

Mensen lijken te denken dat het normaal is om trots en onbeschaamd hun eigen racistische onderbuik te laten zien. Er worden ronduit lasterlijke, racistische, bedreigende teksten geplaatst op Facebook en Twitter. En veel opmerkingen hebben mij als middelpunt door mijn werk rondom zwarte piet. De tweet van CDA’er Rog, naar aanleiding van een afgegeven interview door de voorzitter van CDJA IJsseldelta, is daar een voorbeeld van.¬†

Het verschil tussen het CDA en PowNed
De toekomstige CDA leiders uit Kampen hadden mij in augustus benaderd voor een ‘zwarte piet’ debat. Maar ik wilde geen plek inpikken van mensen die zich op lokaal niveau al tegen de figuur verzetten. Dan zou ik niet veel erger zijn dan die mensen die stellen dat er tot 2011 geen mensen waren die zich tegen de figuur verzette. Ik stelde via mijn zaakwaarnemer voor om een inleiding voor te bereiden. Hiervoor zou ik wel een gage vragen en omdat het een behoorlijk eind is van Amsterdam naar Kampen ook wat te eten rond etenstijd. Na een kortaf en onbeschofte¬† afwijzing, afkomstige van Anne Adema, vroeg ik een vriend en een kennis die bij het CDA betrokken zijn of er altijd zo wordt omgegaan met mensen van buiten de partij. De jongerenafdeling bood na dit mailtje haar excuses aan en het leek daarmee klaar.

In de tijd tussen dat contact in augustus en het recentelijk gegeven interview ben ik een schietschijf geworden in de publieke opinie. Zo treitert werknemer van Publieke Omroep PowNed Jan Roos mij al een poos op twitter. Zijn 26 duizend volgers doen dan ook gretig mee met het getreiter en voor je het weet ben je 200 blocks verder. Na weer zo’n treiteroproep en een lawine van racistische tweets en doodsbedreigingen zei ik er wat van. Gezien Publieke Omroep PowNed en de Telegraaf Media Groep’s GeenStijl, waar het een afsplitsing van is, mij al jaren aanvallen en treiteren nam ik aan dat hij, afkomstig uit die stal, ook tegen een standje kon. Niet dus, hij deed aangifte.

Treitercampagnes en hinderlagen
Met de uitspraak van de Raad van State vorige week en het door etnisch profileren aangestuurde politieoptreden in Gouda afgelopen zaterdag, is de hoeveelheid en intensiteit van de dreigementen en treiterberichten alleen maar vergroot. Vanaf het eerste moment dat de Telegraaf Media Groep’s GeenStijl haar pijlen op mij had gericht, is de negatieve aandacht extreem geweest. Voornamelijk Bart Nijman en Marck Burema trokken alle registers open. De lezers en aanhangers van hun gedachtegoed hebben hun extremistische toon voor normaal aangenomen en gekopieerd. Dat er inmiddels Facebookpagina’s zijn waar over mijn moord wordt gefantaseerd en wordt opgeroepen om mij fysiek aan te pakken, uit te roeien, te deporteren en mond dood te maken is dan ook niet verwonderlijk.

Met deze mist van intense haat op de achtergrond loog Wim Duitman, de voorzitter van CDJA IJsseldelta, over waarom hun zwarte piet debat op 2 december niet meer plaatsvond. In plaats van dat er werd toegegeven dat zij geen lokale geluiden van verzet hadden gevonden voor een debat, lanceerde hij een verhaal dat ik teveel had gevraagd. De voorzitter probeerde zijn eigen falen te maskeren door op mij af te geven. Het lijkt dan ook alsof het CDJA niet uit was op een daadwerkelijk lokaal debat over de figuur maar mij als schietschijf wilde inzetten. Niet echt christelijk zou je zeggen en daar pas ik dan ook nadrukkelijk voor.

bestuursfoto-CDJA IJsseldelta

Twitter en aangiftes
Michel Rog, woordvoerder onderwijs voor het CDA in de Tweede Kamer, luchtte ook zijn christelijk hart over de kwestie. Hij retweette het interview en voorzag het van de racistische hashtag #graaipiet. De reacties op zijn tweet zijn niet mals en hij heeft sinds gisteravond alleen twee berichten geretweet een paar uur geleden. Het CDA en zijn fractiegenoten hebben zich ook niet uitgelaten. Wie wel van zich hebben laten horen in zijn verdediging zijn lokale VVD en D66 politici. Onder andere Bart van de Hulsbeek, fractievoorzitter van de VVD in Blericum, Stef Slager, de bestuurssecretaris van de VVD in Woerden en Antoon Kanis, kandidaat Statenlid voor D66 in Gelderland. Beschamende vertoningen voor ons democratisch bestel als je het mij vraagt. Ik heb vanmiddag tevergeefs contact gezocht met Rog. Telefoontjes naar zijn woordvoerder worden niet beantwoord en gaan meteen naar voicemail.

De Telegraaf Media Groep’s Spits en Bert ‘rifapen’ Brussen’s The Post Online hebben mijn tweets naar Kamerlid Rog over zijn lasterlijke en racistische tweet overgenomen. Zij stellen dat ik Rog met aangifte heb bedreigd. Nou, nee. Ik gaf hem een waarschuwing en de tijd om zijn tweet te verwijderen. Toevalligerwijs werd ik vanochtend gebeld door de politie voor een verhoor over de aangifte, van de Publieke Omroep PowNed werknemer Jan Roos, tegen mij. Waar velen dachten dat het een hoax was van de treiteraar heeft hij mij eigenlijk een waardevolle kans geboden. Ook toevallig is dat het verhoor gepland is op de dag dat in Kampen het CDJA hun zwarte piet debat wilde organiseren, 2 december. Hierdoor is het nog duidelijker wat mij te doen staat.

Aangifte
Met de veroordeling van Robert Engel is het tij in Nederland gekeerd. Online treiteren en stalken wordt keihard bestraft. Ik doe dan ook op 2 december aangifte tegen Rog, Roos en alle mensen die op Facebook en Twitter mij racistisch bejegenen, met de dood en geweld bedreigen of mijn naam door het slijk halen.

Met de vernieuwde zoekfunctie van Twitter heb ik al flink wat gevonden en ook van Facebook heb ik flink wat screenshots genomen. Maar het kan ook zijn dat er dingen zijn die ik gemist hebt omdat ik bepaalde mensen geblockt hebt. Bij deze vraag ik dan ook om alles wat je over mij tegenkomt tot en met 1 december in de vorm van een screenshot en het webadres te sturen naar quinsydoetaangifte@gmail.com.

 

Foto: CDJA IJsseldelta

Comments

comments