The Fine Print
Leave a comment

Twitter schorste mij nadat ik een nepaccount liet verwijderen

Een paar uur nadat ik het bovenstaande mailtje ontving werd mijn eigen account geschorst. Waarschijnlijk vonden de mensen die achter de nepaccount zaten het niet zo leuk dat hun speelkwartier over was.

De mensen die op Twitter mij volgen weten dat ik Telegraaf Media Groep’s GeenStijls opzichtige manipulatie van een politieke peiling in Almere had ontmaskerd. Ze hadden een tweet van die nepaccount gebruikt om het publiek op te jutten. Nu weten we inmiddels dat er 2 miljoen mensen zijn die zich door diffuus taalgebruik laten meeslepen, dus was het helemaal niet nodig om een bizarre tweet van een nepaccount aan een bericht over de peiling toe te voegen.

Zoals ik aangaf zou het me niet verbazen als de Telegraaf Media Groep’s GeenStijl achter de nepaccount zaten. Het is raar dat een organisatie dat zich in eerste instantie onderscheidde door haar onderzoeksjournalistiek rondom lekkende overheidswebsites, zich om de tuin liet leiden door een twitteraccount dat duidelijk nep was. De mensen die achter een site zitten dat 21 cookies op je computer plaatst voordat er maar 1 pagina is geladen, weten wel hoe ze een nepaccount van een echte op Twitter moeten onderscheiden.

Ik heb Twitter dan ook laten weten dat mijn tweets niet tegen hun guidelines ingingen. Je zou eerder zeggen dat de de mensen die de dreigtweets, racistische bejegeningen en constante treiterpartijen stuurden dat wel deden. Maar goed, de Nederlandse medewerkers van Twitter weten waarom al die bedreigers en treiteraars niet zelf al verwijderd zijn.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *