Beelden Balans, Oorwarmers
Leave a comment

Pravini initieert muzikaal eerbetoon aan Hindostaanse opstandleider Tetary

Tetary, de leidster van een opstand in 1884 in Suriname [stierf] precies 130 jaar geleden. De tribute aan Tetary [gemaakt door Pravini, 3wish en Sangeeta Bhageloe] is bedoeld om verborgen helden uit de Hindoestaanse gemeenschap bekend te maken bij een breder publiek. Hoewel Tetary een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis, zijn weinigen bekend met haar verhaal. [Den Haag FM]

De beelden uit de clip komen uit de documentaire ‘Tetary – over strijd, moed en opoffering’ van de Omroep Hindu Media. De documentaire is vorig jaar door OHM uitgezonden en was onderdeel van een dekolonisatie van de Hindostaanse geschiedenis in Suriname. Niet meer verteld vanuit de kolonisator maar vanuit de onderdrukte groep. De documentaire kan je terugkijken op hun site en de clip van Pravini staat hieronder.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *