Koloniale Kerfstok, Kop Hier Is Bord, Stemverheffing
Leave a comment

Leefbaar Rotterdam hangt Zwarte-Pieten aan Lantaarnpalen

Rotterdam – Leefbaar Rotterdam heeft op dinsdagavond honderden Zwarte-Piet poppen aan lantaarnpalen opgehangen in de stad. Zo willen ze aangeven dat zij voor het behouden van Zwarte Piet zijn.

De partij vraagt burgers om een ‘pietfie’ te maken, een selfie met Piet en deze te plaatsen op Twitter. Ze willen dat Rotterdammers zich uitspreken over het behoud van de traditionele Sinterklaasviering.

Quinsy Gario, de kunstenaar die aandacht vraagt voor de stereotypering van Zwarte Piet, vindt dat de partij de plank volledig misslaat: “Ik denk niet dat zij beseffen hoe fout het is om een zwarte man aan een paal op te hangen. Dit toont wel weer hoe weinig inhoudelijk argumenten er zijn om Zwarte Piet te behouden. Bovendien is dit niets anders dan machstvertoon. En ook nog eens vandalisme van publieksbezit.”

Leefbaar Rotterdam komt met deze actie nog voordat het college van Rotterdam een besluit heeft genomen over de intocht van Sinterklaas en de kleur van de Pieten. De stad wacht de uitspraak van de Raad van State nog af. Ongeacht de uitspraak heeft Leefbaar Rotterdam al wel besloten om zelf met Zwarte Pieten de stad in te trekken op 5 december.

Auteur: Iffet Subasi
| Fhoto: ednl via photopin cc

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *