Cosigned
Leave a comment

Lancering van Public Interest Litigation Project

Het PILP is een tweejarige pilot die zich richt op strategisch procederen voor mensenrechten in Nederland. Het doel is om problemen die op dat vlak spelen op de (politieke) agenda te krijgen en sociale of juridische veranderingen teweeg te brengen. Dit wordt bereikt door de inzet van de media, lobby, campagnes én, waar nodig, rechtszaken. Onder het PILP kunnen alle mensenrechten aan bod komen: van het recht op privacy, het verbod van discriminatie tot aan vrouwenrechten en de bescherming van het milieu. Het gaat erom dat een zaak één of meer mensenrechten betreft en tegelijkertijd het algemeen belang dient. [Public Interest Litigation Project]

Geweldig initiatief dit. Laten we hopen dat het niet alleen pilot blijft maar na de twee jaar kan blijven bestaan. Ik wens jurist Jelle Klaas dan ook alle succes van de wereld toe met dit waardevol project.

Foto: Anja Meulenbelt

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *