Cosigned, Duurzame Steun
Leave a comment

Help PAX om producten uit de bezette Palestijnse gebieden uit winkels te weren

Er is weer een moskee aangevallen door Israëlische kolonisten en olijfoogsten gestolen in Palestijnse gebieden. Naast de gesprekken in het kader van het vredesproces daar kunnen wij hier in Nederland ook wat doen. De stichting PAX heeft een actie opgezet waarmee je winkels kan vertellen om producten verbouwd op bezet Palestijns grondgebied te weren. Ze hebben een applicatie gemaakt waar je automatisch een tekst naar de grote supermarktketens in Nederland kan sturen:

[De omstreden] producten krijgen onterecht het etiket Israël als herkomstland. Deze producten worden geëxporteerd naar Europa en ook verkocht in Nederlandse supermarkten. Het gaat o.a. om dadels, druiven, citrusfruit en avocado’s van exporteurs als Carmel Agrexco, Achva, Mehadrin/Jaffa en AdaFresh.

De nederzettingen zijn een ernstige hindernis in het vredesproces tussen Israël en Palestina. Palestijnen en de  Israëlische vredesbeweging roepen op om te blijven benadrukken dat de bezetting niet normaal is en dat de Westbank en de Gazastrook Palestijns grondgebied zijn. Steun jij hen daarin? [PAX]

Je kan deelnemen door naar deze site te gaan.

Photo credit: Synne Tonidas via Photopin cc

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *