Afstandelijke Handlangers

Facebook blokkeert tekst van Gloria Wekker door extremisme van Zwarte Piet aanhangers

Wat doe je als je inhoudelijk niet opgewassen bent tegen onomstotelijke feiten? Dan probeer je de feiten te wissen. Het grote gevaar waar mensen constant op wijzen in de Zwarte Piet hysterie komt van de kant dat met man en macht informatie uit het publieke domein probeert te weren.

Facebook is er in ieder geval ingetuind.  Er is een gecoördineerde aanval ingezet op de op Joop.nl gepubliceerde toevoeging van Prof. Dr. Gloria Wekker, emeritus hoogleraar Gender & Ethnicity aan de Universiteit van Utrecht, aan de Zwarte Piet zaak bij de Raad van State. Wanneer je de link probeert te posten op de site krijgt je een melding zoals hierboven.

Omgekeerd, wanneer men de meest racistische beelden, uitspraken en pagina’s aanmerkt, gebeurt dat niet. Het lijkt alsof Facebook zich achter de extremistische Zwarte Piet aanhangers heeft geschaard.

Facebook-actively allowing hate speech page

Comments

comments