Cosigned, Creatief Inzicht
Leave a comment

Bijlmerramp herdacht via korte film In Het Niets

In het Niets vertelt het verhaal van een 51-jarige [ongedocumenteerde] Ghanese immigrant. […] De 51-jarige illegale Ghanese immigrant Agymah werkt en leeft als kok in een Ghanese gemeenschap in de Bijlmer. Agymah leidt een verborgen leven. Pas als hij in aanraking komt met de nog jonge Nina zet hij langzaam weer stappen buiten de deur. Maar het noodlot slaat toe als er op hun flatgebouw een vliegtuig neerstort. Agymah gaat wanhopig op zoek naar het meisje dat hem de zin van het leven opnieuw liet inzien. [Tv Gids]

Gisteren was het 22 jaar geleden dat de Bijlmerramp plaatsvond en niet toevalligerwijs zond de NPO de korte film In het Niets , van Daniel Bruce, uit. De korte film werd gemaakt in de serie One Night Stand waarin jonge makers de kans krijgen om een korte fictie film op te zetten voor de publieke omroepen.

Het is de eerste film dat de Bijlmerramp centraal zet en de hoofdrolspeler Issak Sawadogo werd voor zijn rol als Agymah voor een Gouden Kalf genomineerd. Wie de film nog een keer wil zien kan het checken op Tv Blik.

Photo credit: harry_nl via Photopin cc

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *