Etterende Xenofobie, Stemverheffing, Wetenschappelijk Bewezen
Leave a comment

Wilders betrapt op verdraaiing Motivaction cijfers

Wilders verwees tijdens de APB’s naar een onderzoek van Motivaction waaruit zou blijken dat 73 procent van de Nederlandse moslims Syriëgangers ‘helden’ vindt. Dat is volgens de PVV-leider hét bewijs dat het leeuwendeel van de moslims in Nederland sympathiseert met de terreurbeweging IS en geheel volgens PVV-logica is dat reden om hen te dwingen een ‘anti-shariaverklaring’ te tekenen.

Senior-onderzoeker Ahmed Ait Moha wijst erop dat het onderzoek ruim een jaar geleden, in een totaal andere context, is gedaan:

“Op dit moment kun je die cijfers niet gebruiken. Het beeld van islamitisch terrorisme was niet van toepassing […] Het beeld van islamitisch terrorisme was niet van toepassing. We hebben toen vragen gesteld over de strijd tegen president Assad, niet over de steun voor IS.” [JOOP]

En welke andere politicus wist dit? Welke andere politicus weerlegde zijn interpretatie van het Motivaction onderzoek? Keer op keer komt het erop neer dat de andere politici Wilders ‘brute force’ aanval niet aankunnen omdat ze hun huiswerk simpelweg niet hebben gedaan. Gelukkig hebben de onderzoekers wel hun mond opengetrokken over de verdraaiing van Wilders en kornuiten.

Samson probeerde voor bühne wel wat terug te doen door Rutte op te roepen om afstand te nemen van Wilders. Beter laat dan nooit zou je zeggen, maar dan zou hij dat sentiment ook in daden moeten uitdrukken en tot dusver is dat niet gekomen. Zelfs het debat rondom racisme van kamerleden werd afgeblazen omdat de PVV niet aanwezig zou zijn. Er mist nogal wat daadkracht in de Tweede Kamer.


Photo credit: Alex E. Proimos via Photopin cc

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *