Beelden Balans, Wetenschappelijk Bewezen
Leave a comment

Egyptenaren deden ook aan weave dus hou er nu over op

Archaeologists working at the Amarna site in Egypt recently analyzed a selection of 100 skulls dug out from a cemetery. Many of the remains exhibited elaborate hairstyles, including one with more than 70 hair extensions and another with red henna hair dye. […] “Whether or not the woman had her hair styled like this for her burial only is one of our main research questions,” Bos told Live Science. “The hair was most likely styled after death, before a person was buried. It is also likely, however, that these hairstyles were used in everyday life as well and that the people in Amarna used hair extensions in their daily life.”[Io9]

Dus kunnen alle mannen die vrouwen willen opleggen dat ze geen weave meer mogen gebruiken en alle ‘naturalistas’ die neerkijken op vrouwen die een weave dragen er nu over ophouden. Als men het zelfs in Egypte, wat vaak wordt aangehaald als de bakermat van de zwarte beschaving, Ridley Scott en zijn racistische casting be dammned, kunnen we die onderlinge strijdbijl wel begraven.

Pas wanneer iemand geforceerd wordt om een weave te dragen omdat ‘natural hair’ niet professioneel is moeten we er wat zeggen. Vrouwen hebben echter zelf het recht om te beslissen wat ze met hun lichaam en haar doen.  Wie dat niet vindt is net zo onderdrukkend bezig als de haarvoorschriften van het Amerikaans leger.

Foto: Life Science

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *