Ambtelijke Dwaling, Financiële Dictatuur
Leave a comment

Au Pairs zijn de gastarbeiders die niet gepest mogen worden

Au pairs mogen vanaf juli 2015 nog maar 20 uur per week werken, maximaal 4 uur per dag. Nu is dat 30 uur per week, maar in de praktijk blijkt dat er overuren worden gemaakt. Ook willen minister Asscher van Sociale Zaken en staatssecretaris Teeven dat de taalcursus verplicht wordt en dat die door het gastgezin wordt betaald. […] “Het is mal, bizar en een schijnvertoning,”aldus VVD’er Azmani. Net als D66 vindt hij dat bestaande regels beter gehandhaafd moeten worden. “Gooi dit stompzinnige plan in de prullenbak.” […] CDA-Kamerlid Heerma […] begrijpt niet welk probleem het kabinet met dit plan precies wil oplossen. [NOS]

Ik vermoed dat we zulke sterke bewoordingen krijgen van deze partijen omdat hun leden en kiezers juist die Au Pairs die overuren laten draaien. Dat is namelijk het probleem dat aangepakt wordt meneer Heerma.

Maar goed, deze politici vertonen nu dezelfde houding als toen met de eerste gastarbeiders. Als ze langer blijven gaan we vervolgens alles in ons macht doen om hun leven zuur te maken. Zoals zij nu met de gastarbeiders van toen doen. Elsevier laat weten dat het nu zelfs zo ver gaat dat een meerderheid van de kamer mensen die nu in Marokko wonen rechten wil afpakken.

Deze zelfde politici die over regelzucht piepen omtrent au pairs willen geld waar mensen recht op hebben verkorten omdat ze in Marokko wonen. Dat ze hiervoor in Nederland hun pensioen, AOW, WW of wat dan ook hebben opgebouwd boeit hen niet. Het gaat zelfs zo ver dat men een verdrag met Marokko wil intrekken omdat zij niet meewerken met het op de stang jagen van de mensen die daar wonen.

Ik vraag me af of ze dat ook gaan doen voor de mensen die nu in Europese landen met een mindere levenspeil dan Nederland, zoals Spanje. Van wat ik me kan herinneren is daar al flink wat heibel over geweest.

 

Photo credit: Melaphantastisch via photopin cc

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *