Etterende Xenofobie, White saviour industrial complex
Leave a comment

Lodewijk ‘Ik-heb-Marokkaanse-vrienden’ Asscher zegt weer iets over moslims

“Een van de grootste vrijheden die we hier hebben, is de vrijheid van godsdienst. Maar die mag niet misbruikt worden. Haat-imams zullen we het werken moeilijk en waar het kan onmogelijk maken”, zegt Asscher in De Telegraaf. [NOS]

In de meest xenofobe krant van Nederland een gesprek over imams opsteken. Wat kan er mis gaan zou je zeggen? Nou, Asscher wil terug naar de tijd van Rita Verdonk. Ja, dat was een goeie ouwe tijd.

Wat ik dan niet snap is waarom dit weer vanuit hetzelfde paternalistisch hoekje moet komen als toen men imams in eerst instantie importeerde. Waarom moet het weer de witte mannen zijn, Asscher en minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten, die een repressief plan bedenken om moslim jongeren zogenaamd te beschermen? Dit trekt aandacht weg van het feit dat moslim organisaties al zelf bezig zijn om radicalisering te benoemen en aan te pakken. Waarom niet met hen om de tafel om dat plan te bedenken in plaats van islamofobisch Nederland te laten watertanden door een interview te geven aan hun favoriete krant?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *