Afstandelijke Handlangers, Financiële Dictatuur, Sociaal Schadelijk Nieuws
Leave a comment

Mark Rutte’s adviseur pleit voor afschaffing College van Mensenrechten

Het college wordt zo de belichaming van alles wat de burger frustreert in het moderne mensenrechtenbeleid. Het enkel je gekwetst voelen is al genoeg om met succes een beroep te doen op de beschermende werking van zijn tribunaal. Dat daardoor de frustratie over de betekenisloosheid van wezenlijke rechtsbegrippen alleen maar toeneemt, lijkt het college te negeren. In plaats van het maatschappelijk draagvlak voor mensenrechten te vergroten, ondermijnt het de status ervan alleen maar.

Het college dreigt zo voor zichzelf een probleem te worden.
Nu kunnen we natuurlijk nadenken over manieren om de schadelijke gevolgen van het optreden van het college te beperken. We kunnen het mandaat inperken, of lokale bestuursorganen de vrijheid geven om college-uitspraken in individuele zaken te vernietigen.[Parool]

 

Joshua Livestro laat weer eens zien waarom ons huidig kabinet zo weinig doet wat betreft de bescherming van mensenrechten. Deze ingezonden brief maakt ook duidelijk waarom Mark Rutte zijn misstappen rondom racisme bestrijding maar niet wil begrijpen. Als Livestro, zijn voormalige adviseur, met zo’n onzin als dit kan komen dan begrijp je in wat voor soort wereld Rutte en VVD kornuiten leven. Ze komen daar allemaal duidelijk van een andere planeet.*

Volgens hen mogen mensen de pot op zolang bedrijven maar mogen doen wat ze willen. Livestro treedt hier op in het belang van bedrijven die volgens hem hun gang moeten kunnen gaan over wie ze aannemen en praat arbeidsdiscriminatie goed. Dat hij aan de ene kant pleit voor het naleven van onze wetten en aan de andere kant niet vernoemd dat de rijksinstantie die dat moeten doen daar geen goeie reputatie in hebben laat hij achterwege. Dat zou z’n argument namelijk niet veel goeds doen. Hij vergeet daarbij ook dat de mensen die als daders worden aangesproken ook vrijwillig meewerken. Het doet je reputatie niet veel goeds, maar we krijgen niet echt te horen welke bedrijven niet hebben meegewerkt wanneer slachtoffers bij het College aankloppen. Er is geen druk om echt hieraan mee te werken op een structurele en institutionele niveau. Het instituut, al het goede werk ten spijt, is een papieren tijger. Wat het College, en de Nationale Ombudsman, echt zou helpen is dat er vanuit het Rijk wordt aangegeven dat haar bevindingen bindend zijn en nageleefd worden.

Want het moet eens duidelijk worden dat racisme en discriminatie slechts voor een miniem gedeelte met ‘gekwetst voelen’ te maken heeft. Racisme, anti-semitisme, islamofobie en discriminatie reduceren tot een inter-persoonlijke kwestie, of een privé sfeer kwestie zoals de rechtbank laatst deed omtrent Zwarte Piet, laat de structurele en institutionele kant totaal onbelicht. En daar zijn we inmiddels wel klaar mee. Net als krantenredacties die feitelijk onjuiste stukken plaatsen van mensen die niet weten waar ze het over hebben.

 

 

*Toegegeven, deze opmerking is specist omdat ruimtewezens, in de traditie van E.T., waarschijnlijk meer empathie kunnen tonen dan een Fred Teeven met zijn woonboten idee.
Photo credit: Eduard Mossinkoff via Photopin cc

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *