Koloniale Kerfstok
Leave a comment

Stereotype beelden tijdens Keti Koti in Afrika Museum

mariekemeijer

Goed dat de Keti Koti herdenking en viering in het Afrika Museum in Berg & Dal groots uitpakt, maar laten we wel zorgen dat we de stereotype beelden achterwegen laten.

De aanwezigheid van illustrator Marieke Meijer werd met de afbeelding hiernaast aangekondigd op de Facebook pagina. Zwarte jongens met met ontbloot bovenlijf die een seksueel suggestieve opmerking maken. Nogal misplaatst bij een herdenking en viering van de afschaffing van slavernij.

Bekijk hieronder in ieder geval een videoclip dat gemaakt is ter aankondiging van het evenement. In de clip zie je Lady Diffy, Niele, De Kid, Genesis en Jong op muziek van Lid Beats. De video is gemaakt door Al Hajem en geproduceerd door The Streets Department Arnhem.

Check ook voor meer info over de Keti Koti viering de site van het Afrika Museum in Berg & Dal en de Facebook pagina

 

 

[H/T Richard Kofi]

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *