Heldhaftige Vrouwen
Leave a comment

Hillary Clinton zou Maria Liberia-Peters naar advies moeten vragen

1152_2dTerwijl Hillary Clinton in de Verenigde Staten waarschijnlijk nog een keer een gooi gaat doen richting het presidentschap van het land hebben wij al Maria Liberia-Peters gehad. Van 1984 tot en met 1986 en van 1988 tot en met 1994 was zij de minister president van de Nederlandse Antillen. Daarna zijn er nog een paar vrouwelijke minister presidenten geweest, maar zij was wel een belangrijke doorbraak en zou Clinton wel wat advies kunnen meegeven over die grote stap.

Hier in Nederland zullen we nog moeten wachten tot we er eentje hebben, maar het Koninkrijk heeft er in ieder geval al eentje gekend. In 1997 was zij de voormalige kleuterjuf ook onderdeel van de delegatie die de Council of Women World Leaders heeft opgezet bij de Verenigde Naties.

Er is inmiddels een boek verschenen over haar genaamd ‘Politiek heeft een prijs.  Leven en werk van Maria Liberia-Peters‘. Koop het boek om meer over deze bijzondere Curaçaose vrouw te weten te komen.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *