Afstandelijke Handlangers, Koloniale Kerfstok, Moordlustige Nostalgie
Leave a comment

Is het NiNsee de mist ingegaan met een slavernij spel?

slavernijspel-ninsee

In de drang om kennis over de Nederlandse slavernijverleden en erfenis met het grote publiek te delen heeft het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) een game ontwikkeld genaamd ‘Tocht Naar Vrijheid’. Middle Passage much?…

NiNsee wetenschapper Aspha Bijnaar, game ontwikkelaar Pepergroen en illustrator Kae Solo hebben het gemaakt. Zoals je kan zien lijkt het spel ook een vervolg op Bijnaar’s project Jacquelina. Slavin van plantage Driesveld. We hebben een mail voorbij zien komen waarin het spel ‘hoog verraad’ wordt genoemd van NiNsee en op Twitter is er met ontsteltenis gereageerd. Dit lanceren net voor de herdenking van de afschaffing van slavernij lijkt nogal misplaatst. Als je kinderen wat wil meegeven over de slavernij zijn er andere manieren om dit over te brengen.

 

[H/T Mitchell Esajas]

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *