De Appetijtelijke Ander, Koloniale Kerfstok, Witte Waanzin
Leave a comment

De fetisjistiche oproep naar ‘Afrikaanse billen’ van Linda magazine uitgelegd

 

Er is in de blanke cultuur zowel een angst als een fetish voor de vermeende exotische ongeremdheid die aan zwarte mensen (als mythische eenheid) wordt toegedicht. ‘Hun’ seksualiteit zou ‘dichter bij de natuur staat’, met alle racistische implicaties van dien. Deze vooroordelen kruisen de objectificering van vrouwen door het patriarchaat. Zo krijg je oproepen zoals deze van LINDA., die zwarte vrouwen reduceren tot hun billen en vervolgens object maken van blanke jaloezie. Voor niets meer dan een lichthartig fluff piece in een populair vrouwenblad. [Lover]

 

Tim de Visser legt haarfijn uit wat er mis is met de oproep van de Linda voor ‘Afrikaanse billen’. Dat redacties niet even twee keer nadenken wanneer ze een idee hebben waar donkere vrouwen een rol in spelen. We hebben Niggabitch en het Vogelnestje gehad en nu dit. Kom nou!

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *