Creatief Inzicht, English
Leave a comment

Danez Smith’s open brief naar wit Amerika is een masterclass in poetry performance


Dichter Danez Smith won in 2014 zowel de individuele als de groeps performance van de Rustbelt Regional Poetry Slam. De performance van ‘Dear White America’ was onderdeel van die zegetocht. In het stuk vertelt hij waarom hij als zwarte mens in Amerika de aarde simpelweg achter zich laat. Het is een door en door Afrofuturistische tekst. Het voorstellen van een andere wereld waarin de onderdrukking van nu ver weg zou zijn. Smith’s performance gaat door merg en been omdat hij met talloze verwijzingen uit de recente en minder recente geschiedenis aangeeft waarom hij Amerika verlaat en richt het specifiek aan zijn witte landgenoten. Dit is een masterclass in performance en schrijven.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *