Etterende Xenofobie, Stemverheffing
Leave a comment

Minister Timmermans spreekt zich uit tegen racisme (na verkiezingsnederlaag)


Zes maanden geleden vond minister Timmermans het nog nodig om met Zwarte Pieten te poseren, maar na de Europese winsten van neo-nazi’s en fascisten wilde hij een statement maken tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer. De PvdA verloor in 4 jaar tijd stemmen maar geen zetels door de lijstverbinding die ze waren aangegaan met Groenlinks.

En net als minister Lodewijk Asscher had hij het over anti-semitisme en niet over afrofobie of islamofobie. Waar was hij tijdens het discriminatiedebat? Discriminatie tegen mensen van Afrikaanse, Latijns Amerikaanse of Caribbische afkomst noemde hij dan ook nadrukkelijk niet.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *