De Appetijtelijke Ander, Sociaal Schadelijk Nieuws, White saviour industrial complex
Leave a comment

3voor12 en een ‘nadrukkelijk Afrikaans uiterlijk’

Het is mooi weer en de sfeer is goed bij het optreden van Kelela, een jonge r&b zangeres met een futuristische sound. Haar producties zijn heel elektronisch, met invloeden uit bijvoorbeeld de UK bass cultuur.[…] In Mohawk treedt ze op met een dj die nonchalant zijn rugzak aanhoudt, maar de zangeres zelf lijkt er zin in te hebben. Ze heeft een nadrukkelijk Afrikaans uiterlijk, met een smal gezicht, scherpe ogen en extreem lange vlechten aan een kant van haar gezicht. [3voor12]

Als je niks interessants meer te melden hebt over de highlights op SXSW, dan begin je maar over uiterlijk. Atze de Vrieze weet haarfijn te omschrijven wat een ‘nadrukkelijk Afrikaans uiterlijk’ dan ook precies inhoudt: Afrikanen hebben een smal gezicht, scherpe ogen en extreem lange vlechten. Goed om te weten. Kelela en haar ‘nadrukkelijk Afrikaanse uiterlijk’ komen overigens uit Washington DC en opereren tegenwoordig vanuit LA…

Foto: Socrates Mitsios

Zie ook: de boeiende discussie die ‘s lands pseudo-betrokken blanke muziekjournalisten gisteren poogden te hebben over blanke hipstercovers van zwarte popmuziek op Twitter.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *