Afstandelijke Handlangers, Etterende Xenofobie
comment 1

3 redenen waarom PowNed en Tom Staal niet je nieuwe anti-racistische vrienden zijn

pownednijmegenaren

We kunnen nu allemaal mee lachen over hoe PowNed en Tom Staal racistische Nijmegenaren voor schut zetten, of we kunnen even nadenken waarom nou juist zij deze gasten zo portretteren. Is het niet wat toevalig dat zij racisme neerzetten als iets wat domme mensen doen? Is dit niet een manier om hun eigen racistische handelingen van het racisme te ontdoen? De cirkelredenatie is dan ook: zij zijn niet zo dus kunnen zij geen racistische dingen doen. PowNed heeft zich van de racisten gedistantieerd maar niet van racisme.

Screenshot: PowNed

Wilders en zijn volgelingen worden nu als de verpersoonlijking van racisme neergezet en de rest van Nederland dat uitsluit op basis van ras wordt er omzichtig buiten gehouden. We hebben Wesley de Laat van Budget Clean Brabant zich bij Pauw & Witteman al zien distantiëren van Wilders en racisme terwijl zijn bedrijf openlijk toegeeft geen allochtonen uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek. Aan tafel zagen wij ook de minister van buitenlandse zaken Frans Timmermans zich van Wesley distantiëren terwijl hij ten tijde van de hevige discussies over racisme op Facebook een foto met Sinterklaas en Zwarte Piet plaatste. Hypocrieter en schijnheiliger kan het niet.

Het hadden er honderd kunnen zijn, maar bij deze 3 redenen waarom PowNed en Tom Staal niet je nieuwe vrienden zijn in de strijd tegen racisme.

3. #BLACKCOCK

powned

Wij schreven over een nieuw programma van RTL waarin ze op zoek waren naar witte vrouwen die met zwarte mannen naar bed wilden gaan. Die vrouwen zouden ondergebracht worden in de Bijlmer en daar dan ook over multicultureel Nederland leren. Het was een belachelijk idee wat neerkwam op binnenlandse sekstoerisme. PowNed reageerde hierop door ons niet alleen neerbuigend Neo-Panthers te noemen maar ook om de hashtag #BLACKCOCK te bedenken. Lees de rest hier.

 

2. Een Wilders column op PowNed

wildersenraadvooreuroparapport

Toen de raad voor Europa haar oordeel velde over het racistisch klimaat in Nederland vielen veel Binnenhof politici over zich heen om het rapport belachelijk te maken. Nu piepen ze natuurlijk anders over de situatie in Nederland. Diezelfde PowNed reportage eindigde met Geert Wilders die door Rutger Castricum een column op PowNed krijgt aangeboden. Bekijk de reportage hier.

 

1. Tom staal en het verdienmodel van de Telegraaf Media Groep

tmgbusinessmodel

Tom Staal maakt nu filmpjes voor PowNed maar in 2012 stond hij voor mijn deur in een Zwarte Pieten pak voor een reportage van GeenStijl TV. Flavia Dzodan schreef daar een stuk over waarbij ze ook keek wat de Telegraaf Media Groep, eigenaar van o.a. Geenstijl en de dagelijks gratis krant Spits, nou eigenlijk met zo’n persoonlijke aanval opschoot. Wat bleek, het hele verdienmodel van de Telegraaf Media Groep is gebaseerd op het kapitaliseren van de racistische onderbuik van Nederland. Saillant detail is dat na publicatie van het stuk Staal mij een bericht op Facebook stuurde met: ‘Je bent niet alleen een neger, maar ook dom, lelijk en een leugenaar.‘ Lees het stuk hier.

 

(H/T Hasna Ankal)

Comments

comments

1 Comment

  1. Pingback: 3 redenen waarom PowNed en Tom Staal niet je nieuwe anti-racistische vrienden zijn | Doorbraak.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *