Etterende Xenofobie
Leave a comment

‘Hollanders willen lijsttrekker moslimpartij dood’

 medium_rotterdam

Nourdin El Ouali, lijsttrekker van de kersverse moslimpartij Nida in Rotterdam, heeft de afgelopen weken tientallen doodsbedreigingen ontvangen. Zo werd hem onder meer te verstaan gegeven ‘op te rotten naar zijn eigen land’ en ‘moest er een tweede Volkert van der G. op hem worden afgestuurd om hem af te slachten’. El Ouali wil naar burgemeester Ahmed Aboutaleb stappen als de bedreigingen blijven aanhouden.

Foto: rick ligthelm

El Ouali zegt verder in het artikel dat een titel zoals hierboven eigenlijk kwalijk te nemen is. Hij is bezig met een verkiezingscampagne en wil vooral een zo breed mogelijk publiek aanspreken. Hij moet zich gematigd opstellen om aan de macht te komen en tegelijkertijd zijn doelgroep niet teleurstellen.

El Ouali dropt en passant haast achteloos in het artikel dropt de kop en meent dat het net zo ridicuul is als de kop die de Telegraaf Media Groep publicatie Metro gebruikte om de bedreigingen aan het adres van Elou Akhiat.

In 2008 kopte het NRC namelijk al een bericht met ‘Daders homogeweld autochtoon‘ en de Nationale Politie presenteerde onlangs een rapport waarin bleek dat ‘vooral jonge autochtone mannen zich agressief [opstellen] tegen homo’s en lesbiennes‘.
Waarom zien we niet meer van dit soort koppen en dit soort berichtgevingen over  ‘autochtoon‘ geweld?
Toen een Turkse meneer letterlijk door Henk en Ingrid werd vermoord werd het een burenvete en daalde de waarde van hun etniciteit voor de zaak.
Een keer in het jaar krijgen we een rapport van de discriminatie meldpunten maar voor de rest is het geweld dat ‘allochtonen’ door ‘autochtonen’ wordt aangedaan niet in beeld. Misschien is het tijd dat daar meer op gelet wordt. Niet om vanuit een reflex de extremistische franje te verheven tot vertegenwoordiging van de groep, zoals de veel journalisten en koppenschrijvers hier in Nederland doen, maar om een beeld te tonen van waar men nou precies tegen opbokst hier in Nederland.

[Telegraaf Media Groep Metro]

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *