State of Debate
Leave a comment

Een Europese hoorzitting over Afrophobia met o.a. Cécile Kyenge en Quinsy Gario

eu-afrophobia

Op donderdag 20 februari vindt er een Europese hoorzitting plaats over Afrophobia in Brussels. Het wordt georganiseerd door europarlementariers Jean-Jacob Bicep, Jean Lambert en Philippe Lamberts in samenwerking met European Network Against Racism (ENAR) en de European Coalition of Cities against Racism (ECCAR).

De Italiaanse minister voor Integratie Cécile Kyenge zal de keynote verzorgen en professor Philomena Essed zal praten over de patronen van racisme en discriminatie die specifiek mensen uit de Afrikaanse diaspora of Zwarte Europeanen treft. Onze eigen Quinsy zal spreken tijdens een panel over de rol van de media, kunstenaars en NGO’s in het gevecht tegen racisme.

Je kan je vandaag nog aanmelden om erbij te zijn door naar deze site te gaan.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *