Etterende Xenofobie
Leave a comment

Veolia’s klantgerichtheid en TMG Metro’s ‘kopgeld’ voor een onderduiker

medium_3392137659

Foto: Remon Rijper

On my way to work, early this morning, I read a newspaper article that made me very angry. I suppose it’s a culmination of pent-up frustration with what I feel is an increasingly openly xenophobic and racist climate dominating Dutch public discourse. This article was the last straw that made me decide to devote a post to it.

For some reason, the hero of [the Metro customer service story], Richard M bravely took it upon himself to uphold Dutch law and decency, and felt that […] two train stewards had severly failed in their duties by not clapping an illegal immigrant in irons immediately, and putting him on the first airplane to wherever is not Holland (who cares anyway). And what does the company think? Sure, brave sir Richard is right! They’ll be more attentive in the future.

 

Linguïst en PhD. kandidaat Oscar Strik kwam een misselijkmakende artikel tegen in de Metro. Op zijn blog schrijft hij dat niet alleen de inhoud zijn maag deed draaien maar de normalisering en positieve waardering van het gebeuren. Gezien hij een taalkundige is weet hij wel het een en ander over taal en hoe je daarmee een wereldbeeld construeert.

Twee treinconducteurs laten een jongeman die ondergedoken is voor de IND gaan en een medepassagiers vind dat niet kunnen en stuurt een klacht in. Veolia neemt de klacht mee en gaat de conducteurs op de vingers tikken en Metro, van de Telegraaf Media Groep, geeft Veolia een pluim voor het aanpakken van mensen die onderduikers laten gaan. Het lijkt net een echo uit de Telegraaf van de jaren 40 toen 3 rijksdaalders nog wat betekende.

 

[Metro]

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *