Financiële Dictatuur
Leave a comment

Obama noemt Curaçao de opvolger van de Nederlandse Antillen en vergeet St. Maarten

large_8160720709

Foto: Sunciti _ Sundaram’s Images + Messages

In accordance with section 212 of the Caribbean Basin Economic Recovery Act, as amended by the Caribbean Basin Trade Partnership Act, I have determined that it is appropriate to designate Curaçao, which is a successor political entity to The Netherlands Antilles, as a beneficiary country for the purposes of the CBERA and CBTPA.

De Curaçao Chronicle berichte over een nieuw handelsakkoord dat gesloten werd tussen Curacao en de Verenigde Staten. Er zat echter wel iets raars in. Waarom werd alleen Curaçao meegenomen in dit besluit en St. Maarten niet eens genoemd?

De Nederlandse Antillen was opgebroken in St. Maarten en Curaçao als landen binnen het koninkrijk en Saba, St. Eustasius en Bonaire als onderdeel van Nederland. Er is geen formele opvolger van de Nederlandse Antillen dus raakt dit besluit kant noch wal. Heeft St. Maarten een steekje laten vallen of werd het door Curaçao buitengesloten?

 

[Curaçao Chronicle]

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *