Cosigned
Leave a comment

Mijn vader, de expat

mijn vader de expat

Foto: Mijn vader, de expat

Filmmaker en journalist Abdelkarim El-Fassi is initiatiefnemer van de documentaire ‘Mijn vader, de expat’; een filmproject waarin het verhaal als erfgoed centraal staat. Abdelkarim interviewt zijn vader Ali over het heden en de toekomst. Nu Ali niet langer gast noch arbeider is, passeren alledaagse levensvragen de revue. Wel of niet emigreren? Hoe is Ali’s band met Nederland en zijn kinderen. Hoe gaat hij om met zijn suikerziekte? Wat zijn zijn dromen en angsten? Kortom, een portret van een eerste generatie Marokkaanse Nederlander zoals u dat nog niet eerder gezien heeft.

De switch alleen al om zijn vader geen gastarbeider te noemen maar een expat toont dat er wat meer gaande is dan slechts een portret van een vader. Zeker een project om te checken.

Zondag 16 april wordt de film vertoond in Cinerama in Rotterdam. Op de facebook pagina staat meer info en hieronder de trailer.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *