Sociaal Schadelijk Nieuws
Leave a comment

‘Negers’ plagen, stijging in oplagecijfers vragen

Foto: Steven Ritzer

De Lega Nord, die in het verleden kiezers trok met discriminerende leuzen over Zuid-Italianen en in Europa met het Front National strijd wil voeren tegen immigranten, ziet het probleem [van de publicatie van waar en wanneer de Italiaanse minister voor Integratie Cécile Kyenge een publieke afspraak heeft] niet zo. ‘De agenda staat immers op de website van het ministerie’, zegt Aurora Lussana, hoofdredactrice van La Padania. ‘Onze lezers willen weten waar Kyenge uithangt. Wij informeren hen juist, zodat ze naar haar mededelingen en kletspraatjes kunnen luisteren.’

Sara Venema schrijft in de Volkskrant over de treitercampagne van de krant La Padania, de krant van de xenofobische en racistische partije Lega Nord. Zoals ze zelf aangeven staat dit ook op haar website, dus waarom zou je het overnemen? Omdat het hen juist als nieuws neerzet en een bezienswaardigheid maakt. Ze trekken aandacht en kopers van de krant.

Hierdoor moest ik ook denken aan het stuk van Nico Dijkshoorn over Peter Klashorst die aangaf nu AIDS te hebben.

Ik las maandag in de Volkskrant een interview met schilder/muzikant/kleurlingenneuker Peter Klashorst. Er stond een foto van Peter naast de tekst. Hij keek mij doordringend aan, maar bij Klashorst geloof je dat nooit. Die kijkt in de lens en denkt ondertussen aan zijn volgende project: het neuken van aboriginals. En daar dan weer schilderijen van maken.

Zo gaat dat bij mij als ik een interview met Peter Klashorst lees. Ik weet van te voren wat erin staat. Hij is weer ergens een land uitgeschopt met langzaam vanuit de schaamstreek over zijn lichaam trekkende zweren, hij heeft niets met Nederland, waar de vrouwen maar zes keer per dag willen, er is waarschijnlijk iets met de fiscus en een paar weken na het interview vertrekt hij naar een gebied waar hij weer eindeloos kan afdalen in wildvreemde vulvabekers, toebehorend aan bruine natuurvrouwen.

Dijkshoorn pakt Klashorst aan voor zijn verwerpelijke oriëntalistische en fetisj gedreven gedachtegoed, maar doet dat door ze zonder kanttekening te weerspiegelen. Wie zegt nog kleurling vandaag te dag? Wil je echt een wrange smaak geven gebruik dan de echte Nederlandstalige benaming van zwarte vrouwen in porno en schrijf dan negerin. De plaatsing op deze wijze in de krant die aangaf haar beste maand ooit te hebben gehad toen de Zwarte Piet discussie in alle ijver over haar pagina’s woedde is niet toevallig. Dijkshoorn’s aanval, waar hij ook voor betaald kreeg, herhaalt de ontmenselijking van Afrikanen en gebruikt hen weer als punchline en inkomstenbron voor de Volkskrant.

 

[ Volkskrant / Volskrant]

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *