Financiële Dictatuur
Leave a comment

Weer een crisis?

Crisis

Alsof het nog niet erg genoeg is. Lees ik dit nou goed? Komt de eurocrisis weer terug binnen acht tot tien jaar? De recessie is voorbij al is het economische herstel pril, maar ik voel het niet. U wel? “We lopen steeds tegen dezelfde kwesties aan” wordt geroepen door Simeon Djankov, de voormalig econoom van de Wereldbank. Is dat vreemd als we in een systeem leven dat eerder gebaseerd is op bezuinigingen en inadequate hervormingen dan op het oplossen van wat er daadwerkelijk aan de hand is? De schijn bedriegt niet meer. We hebben het nog redelijk goed, maar hoelang zal dat nog duren? Het wordt hoogtijd dat wij als mens, als land, als samenleving en als collectief goed gaan nadenken over wat precies belangrijk is in ons kikkerlandje. Kunnen wij nog wel op de overheid rekenen? Onze minister-president Mark Rutte beweert van niet. Als de overheid al vraagt om mee te denken over potentiële oplossingen voor de gezondheidszorg, hoe adequaat is de overheid dan wel niet? Ambtenaren hebben daar toch voor gestudeerd en worden aan de hand van hun capaciteiten en competenties aangenomen? Of werkt het anders is ons land? Ik kan niet eens meer spreken van een crisis, want de “economische crisis” duurt al zolang, dat ik het de “huidige economie” noemen moet. Nederland is een prachtig land met zoveel potentie. We mogen bijna alles. Dat kunnen we toch niet opgeven zonder strijd? Dit is Nederland!

[Telegraaf]

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *