De Appetijtelijke Ander
Leave a comment

Hoe zwarte piet een zwarte panter werd

medium_2515245035

Foto: Joachim S. Müller

Michelle Seyner (38) uit het Rotterdamse Katendrecht liet eind oktober Zwarte Piet in haar nek tatoeëren. In die dagen stond het land op zijn kop vanwege de uitspraken van VN-experte [sic] Verene Shepherd. Nu twee maanden later, is Zwarte Piet verruild voor een panter.

Toen de tatoeage eenmaal stond, zei Seyner nog dat ‘ie voor altijd zou blijven staan. Maar dat liep anders. Vorige week heeft ze over het plaatje een grote zwarte panter laten zetten. Waarom? ‘Omdat ik niemand tegen het hoofd wil stoten. Als die hele discussie al iets duidelijk heeft gemaakt, is dat Zwarte Piet een gevoelig onderwerp is in ons land. In oktober zag ik het sinterklaasfeest nog als iets dat echt bij ons land hoort, net als de Elfstedentocht en pindakaas. Ik sta nu anders tegenover het feest. Neutraal. Ik ben niet vóór, maar ook niet tegen.’

Dit moet gewoon een performance art stuk zijn. Het is gewoon bijna ondenkbaar dat iemand zo onwetend is over de symboliek van een zwarte piet vervangen met een zwarte panter. Een grote zwarte panter. Zoals Rutger Bregman schreef heeft iedereen het recht van meningsverandering, maar dit is te hilarisch voor woorden.

 

[AD]

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *