Intieme Uitsluiting
Leave a comment

Krijgt Opzij naast een nieuwe uitgever ook een nieuwe ideologische inslag?

medium_2128530929

Foto: jonathankoren

Uitgever Teun Gautier van De Groene Amsterdammer wil graag Opzij overnemen. De uitgever zegt te geloven in het bestaansrecht van Opzij ‘in de discussie over de maatschappelijke rol van vrouwen’.

Toen het in de uitverkoop werd gezet grapte Flavia Dzodan op Twitter dat zij het blad wel wilde overnemen om het te transformeren tot een blad voor radical feminism in Europa. Nu de uitgever van de Groene Amsterdammer het wil overnemen is de vraag wat zij er uiteindelijk mee gaan doen. Zal er een ideologische koerswijziging plaatsvinden als zij het overnemen?

Hij gaf in ieder geval aan dat hij geen winstoogmerk had met betrekking tot het tijdschrift. Maar is dat werkelijk een stap in de goeie richting? Wordt feminisme met zo’n statement niet weer in een hoek van vrijwilligerswerk gestopt? Wanneer wordt het vechten voor gelijkwaardigheid nou als echt werk gezien en niet iets dat je erbij doet?

[Adformatie]

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *