Etterende Xenofobie
Leave a comment

Caribisch Nederland

Antillen

De geschiedenis geeft ons lessen mee, zodat wij niet dezelfde fouten maken. Waarom twee keer het wiel uitvinden? Blijkbaar heeft de VVD hier een andere kijk op.

‘Een apart paspoort voor Curacao, Aruba en Sint Maarten’. Maar we hebben toch al een mooi paspoort? Terwijl Nederland en haar multiculturele samenleving staan voor inclusiviteit door middel van diversiteit, wordt er vanuit de VVD gepleit voor segregatie en het identificeren van Antillianen zodat er gemakkelijker kan worden gezien of er extra vestigingseisen moeten worden gesteld. We gaan toch niet terug naar de Tweede Wereldoorlog? Hebben Antillianen geen recht op dezelfde vestigingseisen als alle andere Nederlanders? De Nederlandse Antillen hoort toch gewoon bij Nederland, ondanks de onafhankelijke status binnen het Koninkrijk?

Juist in een periode waar het racisme in Nederland en plein public te zien en te voelen is, zou je denken dat de politiek racisme structureel aanpakt. Maar misschien hebben we van onze minister-president Mark Rutte een te hoge hoed op?

Ik vraag me af hoe het koningspaar daartegenaan kijkt, nu zij net terug zijn van het warme Nederland. Of zijn Antillianen alleen goed voor cocktails en salsa? We mogen hopen van niet.

 

 

AD.nl

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *