Afstandelijke Handlangers, White saviour industrial complex

Hoe John van den Heuvel huiselijk geweld goedkeurde

“Het jongetje woonde al 3 jaar onrechtmatig bij zijn grootouders in Suriname”, aldus de programmamaker. Zijn inmiddels overleden moeder nam haar zoontje 3 jaar geleden op vakantie mee naar Suriname, waar de familie nu voor hem zorgt. […] Volgens de familie werd de vrouw regelmatig ernstig mishandeld door de vader, met wie ze samenwoonde. Daarop werd besloten dat ze niet zou terugkeren naar Nederland. Uit uitgebreide rapporten van een kinderarts en een psycholoog blijkt volgens Starnieuws dat de jongen ernstig was getraumatiseerd doordat zijn vader zijn moeder mishandelde. Daarom kregen de grootouders in Suriname de voogdij. [Waterkant]

En dan komt John van den Heuvel het land binnendringen om vervolgens het kind te ontvoeren. Lekker. Een man mishandeld zijn vrouw waardoor zij van hem vlucht. Het Surinaamse gerechtshof geeft haar ouders na haar overlijden voogdij en de vader ziet zijn kans om het kind terug te pakken en de moeder na haar dood een schop na te geven.

Waarom erkennen wij hier in Nederland niet het recht in anderen landen? Alsof wij het altijd bij het rechte eind hebben als het gaat om scheidingen en onstabiele vaders en moeders.

 

 

Foto: WindWalkerNld

Comments

comments