Kop Hier Is Bord
Leave a comment

Hoe Nederland als gidsland de huidige wereld schiep en nu zelf de weg kwijt is

medium_4085747632

Foto: jankie

Op bepaalde vlakken hebben wij als land beleidsmatig veel innovatieve dingen opgezet volgens Simon Kuper. Hij roemt in The Financial Times ons drugsbeleid, homo-huwelijk en euthanasie wetgeving. Alhoewel hij bij dat laatste de bureaucratische rompslomp wel hekelt. Waar het stuk begon als een lofzang over de invloed van progressief Nederland op de rest van de wereld wordt hij gaandeweg negatiever over hoe het nu met ons voorstaat. Niet langer een gidsland of geleidt door progessief denken. Nee, idealisme is niet ons toverwoord maar pragmatisme. En dat pragmatisme is niet een waarbij we naar de toekomst kijken zoals hij stelt:

Sadly although they created the world of 2013, they’re not now busy creating the world of 2033.

[The Financial Times]

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *