Cosigned
Leave a comment

De reden waarom Nelson Mandela opgesloten werd

Nelson Mandela is in de ogen van de wereld gereduceerd tot een aaibare icoon voor de vrede terwijl hij veel meer is dan dat. De meeste mensen weten dan eigenlijk helemaal niet waarom Nelson Mandela precies de gevangenis in ging. Hij heeft namelijk voor een rechtvaardige Zuid-Afrikaanse samenleving gestreden. Daarom wordt hij nog altijd door (ideologische) handlangers van het apartheidsregime een terrorist genoemd.

Gelukkig zal de nieuwe film Long Walk To Freedom met Idris Elba (The Wire, Luther, Pacific Rim) proberen een andere dimensie toe te voegen aan het publieke imago van Mandela. Wat ook interessant is aan deze film is dat het niet net als bijvoorbeeld Cry Freedom (1987) over Steve Biko, door een wit perspectief verteld zal worden.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *