State of Debate, Uitzending

Vriendschap & Effectief Activisme

effectiefactivisme

Foto: Ernest Morales

Als onderdeel van het programma My Friend. My Enemy. My Society. van Castrum Peregrini organiseren wij een speciale uitzending met live publiek. Het is een mash up tussen Roet In Het Eten Treffen en een reguliere uitzending. Iets wat we vaker gaan doen.

In onze eerste treffen lieten we zien hoe je kritisch, maar niet cynisch over ‘communityvorming’ kan praten in de Nederlandse en internationale context. Vandaar dat het weer tijd is om elkaar te ontmoeten en het te hebben over effectief activisme en vriendschap samen met Peter Breedveld, Nienke Venema en Rufus Kain.

Te gast hebben we Peter Breedveld van weblog Frontaal Naakt. Peter heeft al een paar keer artikelen geschreven over Zwarte Piet waarin hij mij noemt en dus was het tijd om elkaar voor het eerst te ontmoeten. We gaan het hebben over de weblog en hoe hij met de weblog een verandering in Nederland teweeg wil brengen.

Daarnaast hebben we ook Nienke Venema. Zij is de directeur van Humanity In Action een organisatie die elk jaar een summerschool organiseert voor nationale en internationale jongeren waarbij ze over thema’s als uitsluiting, xenofobie en racisme lezingen, presentaties en workshops krijgen. Met haar gaan we het hebben over de rol van educatie bij activisme en transnationale bondgenoten.

En als klap op de vuurpijl hebben we weer de singer songwriter Rufus Kain. Tijdens de eerste Treffen had hij het publiek bewonderd met zijn stem en zijn teksten. Het was net een paar dagen na de presentatie van zijn album Live in Laagland en zijn keel was gevoelig. Nu staat hij weer in de startblokken klaar om te knallen en dit keer live bij ons op de radio.

Inloop: 19.30
Tijd show: 20.00 – 22.00 uur
Lokatie: Heathrowstraat 3, 1043 CE Amsterdam
Entree: €5,-


Grotere kaart weergeven

Met dank aan: Mart Radio, AvenQure, Chan’s BV en Castrum Peregrini

Comments

comments

1 Comment

  1. Pingback: Vriendschap & Effectief activisme

Comments are closed.