Koloniale Kerfstok, State of Debate

Nee, het eerste kaartje hoef ik al niet

Moeten tienermoeders nu verbonden worden met het slavernijverleden?

Moeten tienermoeders nu verbonden worden met het slavernijverleden?

De Balie biedt nu een gratis tweede kaartje aan voor hun debat Van Slavernij tot Tienermoeder. Het is het tweede debat in een reeks dat georganiseerd wordt ter herdenking van 150 jaar afschaffing slavernij.  Toen ik de titel las viel ik bijna van m’n stoel van ongeloof. Ik had genoeg van de manier waarop het slavernijverleden wordt gebagatelliseerd en mailde terug.

Beste stagiaire,

Bedankt voor de aanbieding, maar ik sla het over. Het eerste debat had weliswaar interessante gasten maar was waardeloos qua opzet en invulling. Ik verwacht dan ook niet veel beters bij dit debat.

Wat het dan nog erger maakt is dat het niet slechts over de slavernij in de Nederlandse overzeese gebieden moet gaan maar dat we het nu ook over tienermoederschap moeten hebben. Want het is waarschijnlijk voor een De Balie-ganger niet interessant genoeg om het alleen over de slavernij te hebben. We moeten de kitchen sink erbij halen bij wijze van spreken om hen hiervoor te enthousiasmeren.

De nadruk op de sporen van het verleden in het heden in plaats van eerst simpelweg het verleden goed in kaart brengen, komt me de spuigaten uit. Ik snap dat jij slechts een stagiaire bent bij de communicatie en publiciteitsafdeling dus kan jij het ook doorgeven aan de desbetreffende programmamaker.

Vriendelijke groeten,
Quinsy

Comments

comments