Stemverheffing

Een lobbyiste in de Eerste Kamer

Ada Gerkens Eerste Kamer lid voor de SPTrouw meldt dat Arda Gerkens, de directeur van de Hobby Computer Club, namens de SP zitting gaat nemen in de Eerste Kamer. Gerkens is in 2011 directeur geworden van de HCC, nadat ze van 2002 tot 2010 al in de Eerste Kamer zat. Op hun website schrijft HCC het volgende over de benoeming van Gerkens:

Het senatorschap brengt voor HCC ook voordelen mee. Zo zal het makkelijker zijn publiciteit te verwerven en kan HCC haar netwerk vergroten.

Is dit niet een verstrengeling van belangen? Zit een persoon niet in de Eerste Kamer om het volk te dienen en niet de eigen organisaties waar ze aan verbonden zijn? Dit is niet slechts een vraag richting Gerkens, maar ook richting alle huidige leden van de Eerste Kamer die voor organisaties werken die direct profijt hebben of hinder ondervinden door wetswijzigingen. Of ben ik nu behoorlijk naïef aan het doen over het politiek proces in Nederland?

Foto: SP

Comments

comments