Uitzending
Leave a comment

Laatste uitzending van Roet in het Eten 2012!

Gisteren was de zevende en laatste uitzending van Roet in het Eten dit jaar! Deze keer was het thema “Guess who’s coming to dinner?” Wie is de onverwachte, misschien zelfs ongewenste gast aan tafel deze feestdagen?

Het ging over diversiteit in seksuele identiteiten in Nederland, over de Integratie Industrial Complex, over privilege en decolonial love en we hadden muziek van Pravivi Baboeram die samen met haar gitarist en percussionist in onze kleine studio een vette kruising tussen soul, hip hop en Indiase percussie liet horen.

Luister hier terug.

 

Meer over onze gasten

Pravini Baboeram bracht met haar band haar bijzondere mix van soul, hip hop en Indiase percussie ten gehore. Check haar muziek en haar bijzondere verhaal op haar site. De video hierboven is van haar live optreden in de studio met het nummer “Armed and Sexy”.

Artwell Cain is een onafhankelijk onderzoeker en voormalig directeur van het Ninsee. Hij is op het moment bezig met een multimediaal project over de identiteit van jongeren en het slavernijverleden. Hij is op zoek naar respondenten die hun eigen verhaal willen delen over hoe het slavernijverleden hun identiteit heeft beïnvloed  of juist niet heeft beinvloed. Hou onze site in de gaten voor meer info hierover.

Daarnaast is hij co-curator van het Afropean Film Seminars project, een serie screenings van films door Afrikaanse filmmakers en filmmakers uit de Afrikaanse Diaspora die steeds werden gecombineerd met open debatten. Hoe dekoloniseer je kunst? Zo dus!

Check de site van Afropean Film Seminars.

Marlon Reina, activist en community organiser ging met Quinsy over waarom ‘homoemancipatie’ de lading niet dekt en hoe homo-identiteiten kunnen variëren in westerse en niet-westerse culturen. Marlon was eerder dit jaar de winnaar van de eerste “Connecting Differences Award” en heeft zich twintig jaar ingezet om meer ruimte te creëren voor acceptatie van homoseksualiteit en de vrijheid om zelf keuzes te maken zonder schaamte, schande of schade binnen de bredere Nederlandse maatschappij en binnen de Nederlands-Caribische gemeenschappen. Hij is  onder andere initiatiefnemer van de Roze Maandag op het Kwakoe Festival en in Amsterdam Zuidoost.

Het gesprek ging ook over hoe het ‘tolereren’ van homoseksualiteit in Nederland steeds meer wordt gebruikt om de Nederlande nationale identiteit te definiëren, het zogenaamde homonationalisme.

Beluister hier een interview van de Wereldomroep met Marlon over zijn werk en idealen. Lees hier meer over homonationalisme in Nederland.

De column voor deze uitzending is geschreven door Hodan Warsame, redactielid van Roet in het Eten, en ging over  ’decolonial love’. De column kun je hier teruglezen.

Bedankt allemaal en tot de volgende uitzending op 8 januari!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *